OldStars walking basketball is een variant van basketbal waarbij niet wordt hard gelopen. Wel wordt er gepasst, gedribbeld en geschoten met de originele basketbal. Het is daarom uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen.

Fit en scherp blijven
Bij OldStars walking basketball bestaat de training uit een warming-up en verschillende beweeg vormen aangepast op 55-plussers. Op deze manier basketbal je en werk je tegelijker tijd aan een betere coƶrdinatie en motoriek.

Sociaal actief
Naast bewegen staat bij OldStars walking basketball ook het ontmoeten en sociaal contact centraal. Ontmoet nieuwe mensen onder het genot van een kopje koffie!

Met professionele begeleiding
De trainingen zijn met professionele begeleiding van een trainer/begeleider die de training verzorgt aan de hand van het Athletic Skills Model (ASM). In Nijmegen worden de trainingen verzorgd door Peter Soethoudt en Jan Buster.

Wat kan je verwachten bij OldStars walking basketball?
– OldStars warming-up en beweegvormen
– Gezellige afsluiting met elkaar
– Aan de slag met OldStars walking basketball

Overige gegevens:
Informatie en aanmelden via: Jan Buster, 06 – 19 04 33 01 of [email protected]; Frans van der Geer, 06 – 27 21 94 60 of [email protected]; Janneke Verwoert, buurtsportcoach, 06 – 50 15 41 04 of [email protected]
Waar: Sporthal de Horstacker, 6546 EK Nijmegen
Wanneer: maandag 18 oktober, vanaf 9.30 uur inloop; van 10.00 – 11.00 uur training en daarna een gezellige afsluiting.
Daarna: elke maandag van 10.00 – 11.00, behalve in de kerstvakantie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *