Het zal jullie niet ontgaan zijn, we hebben weer een DBL team in Gelderland: Yoast United en er doen maar liefst vier spelers mee die ook spelen bij de U22 van TBG Dragons:
– Jurrian Douwes
– Casper van Pluuren
– Yael dos Santos
– Bob Berghuis

Jurrian heeft in alle jeugdteams van TBG Dragons / United Academy gespeeld en laten we eerlijk zijn: wie kent hem niet! 

Casper van Pluuren is gestart in TBG Dragons U18 en heeft inmiddels een seizoen gespeeld bij Yuba City, California USA. De corona-pandemie houdt Casper nu tijdelijk in Nederland. Vinden wij wel vervelend voor hem, maar niet voor ons U22 team. 

Yael dos Santos en Bob Berghuis hebben zich dit seizoen aangesloten bij TBG Dragons U22. 

Corona heeft echter een streep gezet door een mogelijk debuut in Yoast United in de wedstrijd tegen BAL (zaterdag 3 oktober). De hoop en verwachting is gezet op de wedstrijd van volgende week.

Andere spelers met een TBG Dragons / United Academy achtergrond, die in de allereerste DBL wedstrijd van Yoast United tegen Basketball Academie Limburg hun steentje hebben bijgedragen aan de 59-91 OVERWINNING, zijn:

  • Nour Yaaqobi
  • Yannick Pinckears
  • Sigo Jörissen
  • Jesper Dreis
  • Robin Simonis

Als bestuur van TBG Dragons zijn we natuurlijk hartstikke trots en blij om te zien dat talenten uit onze opleiding nu de kans krijgen om zich te bewijzen op het hoogste Nederlandse niveau!

Helaas zal dat voorlopig nog zonder publiek zijn. 

Jurrian Douwes
Yael dos Santos
Bob Berghuis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *