Jeroen van Vugt wordt de nieuwe U22 coach van United Academy, uitkomend in Dutch Talent League. Als opvolger van Vincent van Sliedregt zal Jeroen aankomend seizoen bij United academy aan de slag gaan.

De 30 jarige Jeroen woont in Den Bosch, waar ook zijn basketballroots liggen. Als speler is hij actief geweest in de Nederlandse Eredivisie bij EiffelTowers (Den Bosch), Matrix Magixx (Nijmegen) en Weert. Na zijn basketballcarrière richt Jeroen zich vrij snel op het coachen en gaat aan de slag bij Heroes Den Bosch. Daar heeft hij de afgelopen vier jaar veel ervaring opgedaan als assistent-coach van het eerste team bij onder andere Poropat, Skelin en Jaumin. Als hoofdcoach staat hij tegelijkertijd aan het roer bij verschillende teams van de Heroes Academy. Daarnaast is Jeroen ook al jaren betrokken bij Nederlandse jeugdteams waarmee hij in 2018, als assistent-coach van Paul Vervaeck, Europees kampioen werd.

‘’We zijn erg enthousiast over de komst van Jeroen naar United Academy. Ambitieus en tegelijkertijd enorm leergierig. Jeroen is fulltime met zijn passie bezig, dat gaat onze talenten in de regio beter maken. Met zijn drive, kennis en ervaring gaat hij een mooie bijdrage aan talenontwikkeling in in Gelderland.’’

Jeroen van Vugt wordt tevens hoofdcoach van Lekdetec.nl, uitkomend in de Women’s Basketball League, en assistent-coach van Yoast United, uitkomend in de BNXT League.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *